SELÇUK TTO ÇAĞRI DUYURUSU

KOBİ'lerde Yenilikçilik Programı Çağrısı

2014 YILI ÇAĞRI DUYURUSU

ÇAĞRI KONUSU VE KAPSAMI

Avrupa Komisyonu tarafından, 11 Aralık 2013 tarihinde, Horizon 2020 - KOBİ’lerde Yenilikçilik 2014 Çağrısı yayınlanmıştır. Çağrı kapsamında KOBİ’lerin ve ilgili paydaşların proje başvurusunda bulunabileceği alanlar çalışma programında belirtilmiştir.

KOBİ’lerde Yenilikçilik Programı kapsamında KOBİ’lerin bireysel olarak proje başvurusu yapabilecekleri Yeni KOBİ Aracı (New SME Instrument) bulunmaktadır

ÇAĞRI BAŞVURU KOŞULLARI

Yeni KOBİ Aracı kapsamında desteklenecek genel konu başlıklarına sadece KOBİ’ler başvurabilmektedir. KOBİ’ler konsorsiyum kurmadan bireysel olarak başvuru yapabilmektedir.

Faz 1’de 50.000 Avro’luk net destek verilmektedir.

Faz 2’de ise destek oranı %70 + %25 dolaylı masrafların desteklenmesi şeklinde olacaktır. Faz 2 için komisyon desteği 0,5 - 2,5 Milyon Avro tutarında olacaktır.

Faz 2’ye doğrudan başvuru yapılabilmektedir.

ÇAĞRI TARİHLERİ

Yeni KOBİ Aracı Çağrı Kapanış Tarihleri: Faz 1 için 18 Haziran, 24 Eylül ve 17 Aralık 2014

ÇAĞRI BÜTÇESİ

Yeni KOBİ Aracı Çağrı Bütçesi: 251.020.000 Avro