Romanya’ya Seyahat Edecek Vatandaşlarımıza Yönelik Duyu...

2014-02-20 11:16

Romanya’ya Seyahat Edecek Vatandaşlarımıza Yönelik Duyuru

Romanya’ya Seyahat Edecek Vatandaşlarımıza Yönelik Duyuru, 6 Şubat 2014

1 Şubat 2014 tarihinde Romanya’da yürürlüğe giren 109/2013 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca, geçerli Schengen vizesi veya ikamet tezkeresi hamili yabancıların anılan ülkeye, giriş vizesine ihtiyaç duymaksızın seyahat edebilecekleri ve son 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla, Romanya’da ikamet edebilecekleri; yapılan bu düzenlemenin, sözkonusu Kanun Hükmünde Kararnamede belirtilen şartları taşıyan vatandaşlarımıza da uygulanacağı Bükreş Büyükelçiliğimizce bildirilmektedir.

Bu şekilde, geçerli Schengen vizesi veya ikamet izni hamili vatandaşlarımızın vizesiz olarak Romanya'ya seyahat edebilmeleri mümkün hale gelmiştir.

Vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.