Sn. Başbakan Erdoğan ile Finlandiya, İsveç, Polonya Ziy...

2013-10-08 14:35

Sn. Başbakan Erdoğan ile Finlandiya, İsveç, Polonya Ziyareti

TOBB’den alınan bir yazı da Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 5-9 kasım 2013 tarihleri arasında Finlandiya, İsveç ve Polonya’ya gerçekleştirecekleri resmi ziyaret kapsamında, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu organizasyonuyla belirtilen ülkelere yönelik Türk İş Adamları heyeti ziyareti düzenleyeceği bildirilmektedir. Anılan ziyaret çerçevesinde Helsinki, Stokholm ve Varşova’da Sayın Başbakan Erdoğan, Ekonomi Bakanı Sayın Çağlayan ve TOBB-DEİK Başkanı Sayın Hisarcıklıoğlu’nun onurlandırmalarıyla İş Forumları’nın gerçekleştirilmesi öngörülmekte olup detaylar bilhare sunulacağı belirtilmektedir.

Yazıda devamla İsveç ve Finlandiya’da özellikle bilişim, Telekom, güvenlik, çevre ve sürdürülebilir enerji çözümleri, ileri teknoloji/elektronik, orman, kağıt ürünleri, savunma sanayi, sağlıklı yaşam ürünleri  ( ilaç sanayi) ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar  için işbirliği, yatırım ve ticaret imkanlarının söz konusu olduğu bildirilmektedir. Polonya’da inşaat ve inşaat malzemeleri sektörü, enerji, makine sanayi, tekstil-konfeksiyon, gıda, turizm, mücevherat ve savunma sanayi alanlarında işbirliği olanaklarının öne çıktığı belirtilerek toplantı kapsamında ticaret, karşılıklı yatırım, AB teknolojileri geliştirme projelerinde ortaklık ve 3. Pazarlarda işbirliği fırsatlarının değerlendirilmesinde fayda görüldüğü ifade edilmektedir.

Söz konusu ziyarete katılmayı arzu eden firmaların DEİK’e ( Sn. Gamze Eren e-posta geren@deik.org.tr tel:0 212 339 50 20 ) 9 Ekim 2013 tarihine kadar iletmeleri gerekmektedir.